و این یعنی این که تو تصمیم گرفته ای متفاوت باشی. یک وبلاگ نویس با تجربه می گفت وبلاگ حاشیه است، متن نیست. می فهمی که؟ یک مثال میزنم. همه ی ما مسابقه ی فوتبال را نگاه می کنیم از هر شبکه و هر ساعتی که پخش بشود، هر گزارشگری هم باشد برایمان فرقی نمی کند، ولی بعد از فوتبال اکثر ما، می رویم سراغ برنامه ی نودِ عادل فردوسی پور، و کمتر سراغ برنامه های ورزشی شبکه های دیگر می رویم. چرا؟! چون حواشی فوتبال را بهتر نشان میدهد. فوتبال همان فوتبال است، تعداد گلها در برنامه ی شبکه سه با شبکه دو همان است، ولی آن چیزی که باعث شده متفاوت شود نوع نگاه و حواشی آن است.
حالا فکر کن مثلاً می خواهی در مورد ۹ دی بنویسی، خب همه ی کسانی که در اینترنت دنبال ۹ دی می گردند از جزئیات واقعه به راحتی مطلع می شوند، ولی اگر تو با یک خاطره از خودت یا پدرت، به این موضوع بپردازی، آن وقت مطمئن باش که یک وبلاگ منحصر به فرد داری.
تعداد بازدیدها و تعداد نظرات یک وبلاگ، همان قدر که می تواند برای تو مهم باشد، همان قدر هم می تواند بی اهمیّت باشد. بی اهمیّت است از این جهت که هدف اولیّه ی وبلاگ فقط نوشتن توست، یادت نرفته که اصلاً چرا وبلاگ زدی؟! پس مهم نیست که چند نفر آن را می خوانند یا چند نفر نظر می دهند. و البته مهم است، چون باعث سنجش جذابیّت مطالبت می شود. خلاصه این که نباید نه از آمار زیاد وبلاگت به خودت ببالی که دیگر من شدم یک وبلاگ نویس حرفهای، نه با آمار کم وبلاگت، ناامید بشوی و دست از وبلاگنویسی برداری. خیلی از وبلاگ نویس های مطرح کشورمان، در سالهای اوّلیه ی وبلاگشان کمتر از روزی ۱۰۰ بازدید کننده داشته اند، ولی امروز آمارشان بیش از ۱۰۰۰ تاست.
اما برای افزایش آمار وبلاگ به چند نکته مهم باید توجه کنید: در زیر به ۱۴ تا از مهم ترینشون آشنا میشین
۱:قالب زیبا / مطالب جذاب برای جذب بازدید کننده به وبلاگتون و دیدن از دیگر مطالب شما.
۲:وبلاگ خود را در موتور های جستجو گر ثبت کنید برای انجام این کار به این سایت مراجعه کنید
۳: مطالبی که توی وبلاگتون میزارید سعی کنید غلط املایی نداشته باشه وکپی نباشه یعنی خودتون بنویسید اون رو در صورت کپی بودن با ذکر منبع.
۴: تصاویری که توی سایتتون میزارید رو سیو و دورابه آپلود کنید تا موتور های جستجو گر کپی محسوب نکنند.
۵:برچسب گذاری کنید برای اینکار میتونید به وسیله برنامه نقاشی موجود در ویندوزتان در گوشه تصویر آدرس سایتتون رو بنویسید.
۶: چون که بیشتر افراد از موتور جستجو گر گوگل استفاده میکنند پس باید به قول معروف مطابق میل این سایت پیش برید پیشنهاد میشود وبلاگ خود را در این سایت ثبت کنید.
۷:اگر مطلبی را کپی میکنید سعی کنید در متن،عنوان،برچسب ها تغییری ایجاد کنید.
۸:آدرس موتور های جستجو گر مثل گوگل یاهو بینگ و … رو در پیوند های وبلاگتون ثبت کنید
۹:سعی کنید بروز رسانی در ساعات مشخصی انجام گیرد مثلا هر روز یک پست و یا اینکه در کدام ساعت پست را در وبلاگتان قرار دهید.
۱۰:حداقل ۱۰ برچسب برای پست خود قرار دهید زیرا که این برچسب ها هستند که کاربر با سرچ اونا توی موتور های جستجوگر به سمت وبلاگ شما هدایت میشوند. توجه کنید برجسب ها باید مرتبط به عنوان و متن پستتون باشه مثلا یکی از برچسب های پست من اینه: اصول وبلاگ نویسی
۱۱:تبادل لینک با وبلاگ های دیگر /تبلیغات/ معرفی وبلاگ خود در شبکه های اجتماعی
۱۲:اگر وبلاگ شما قابلیت ثبت نام کاربر وجود داره سعی کنید بازدیدکنندگان رو برای ثبت نام در وبلاگتون تشویق کنید.
۱۳:اگر وبلاگ شخصی دارید مثلا با عنوان دانلود برنامه اندرویید هر چند روز یک بار عنوان وبلاگتون رو تغییر بدید مثلا: دانلود بازی،برنامه اندروید در صورت انجام این کار موتور های جستجو گر سعی میکنه مطالب شما رو دوباره با این عنوان جدید سایتتون ثبت بکنه.(اگر میخواید بدونید چجوری باید بدونید کدوم مطالب شما در موتور جستجوگر گوگل ثبت شده از این روش استفاده کنید مثلا برای اینکه ببینیم سایت cbsc.ir کدوم مطالبش در گوگل ثبت شده باید این عبارت رو سرچ کرد site:www.cbsc.ir شما به جای www.cbsc.ir آدرس وبلاگ خودتون رو بنویسید.
۱۴: در سایت های افزایش بازدید ثبت نام نکنید چرا که فقط یک کاربر چند بار از وبلاگتون بازدید میکنه مثل این میمونه که شما توی این سایت اومده باشی و پشت سر هم صفحه رو رفرش کنی
اجازه بده که مخاطبت فقط سرگرم مطالب وبلاگت باشد. آدم وقتی به وبلاگ بعضی ها سر می زند گم می شود. از آهنگ زمینه های ملایم و مذهبی، تا کدهای اچ تی ام ال که مثلاً از بالای وبلاگ شان باران می بارد، تا تبلیغات و تصاویر شلوغ و پلوغ و قالب های رنگارنگ. مطمئنم که تا حالا این وبلاگ ها را دیده ای. من که هیچ وقت حواسم جمع مطالبش نمی شود، تو را نمی دانم.
تیتر خیلی مهم است. فکر کن دنبال مقالهای باشی برای طرز تهیه ی سالاد شیرازی! عنوان یک مقاله هست: «چگونه سالاد شیرازی درست کنیم؟ » و عنوان مقاله ای دیگر «آخرش سالاد شیرازی اشک مرا درآورد!» است. حالا اگر با مقاله ای با موضوع سالاد شیرازی ولی با عنوان دوّمی برخورد کنی چه حسّی داری؟ عنوان یادداشت، تابلو و ویترین یادداشت توست، پس سعی کن همانقدر که برای نوشتن مطلب وقت می گذاری، بیشتر از آن را صرف پیدا کردن یک عنوان باشی.
سرویس ارائه دهنده ی وبلاگ بیش از آن که فکرش را بکنی مهم است. این را وقتی که ۴ یا ۵ سال وبلاگ داشته باشی می فهمی. من خودم تا پیش از این به همه ی دوستانم سرویس پارسی بلاگ (نه پرشین بلاگ) را معرفی می کردم، واقعاً امکانات خوبی در اختیار یک وبلاگ نویس می گذاشت. ولی امروز، با آمدن سرویس های قدرتمند بیان، من فقط سریس blog.ir، که متعلّق به شرکت بیان است را پیشنهاد می کنم. یکی از مزیّت هایی که شاید به درد خیلی ها بخورد این است که فضایی برای بارگذاری اطلاعات از جمله عکس و صوت و …، آن هم با حجمی قابل توجه، به وبلاگ نویسان ارائه می دهد. مهم تر اینکه هیچ تبلیغاتی ندارد و رایگان است،و پیوند یکتا(نام پست) را به صورت رایگان در اختیار مدیر وبلاگ میگذارد، بهتر از این را کجا پیدا می کنی؟!
نظرات وبلاگ، می توانند فعّال ترین بخش وبلاگت باشند، حتّی فعّال تر از اصل وبلاگت. وقتی یادداشتی روی وبلاگت می گذاری و افرادی نظر می دهند تو با پاسخ دادن به نظرات، یک گفتگوی فعّال را شروع کردهای. پاسخ دادن به نظرات مخاطبینت، چند مزیّت دارد: اولاً: به مخاطبینت احترام گذاشته ای دوماً: این را می فهماند که تو چقدر به وبلاگت اهمیّت می دهی و مدام آن را چک می کنی، و این یعنی وقتی وارد وبلاگت می شوند احساس می شود که تو آن طرف وبلاگ داری به آنها خوشآمد می گویی.
منبع : کلام فارس
- ۹۳/۱۲/۱۱